BioNEst Cluster

Servicii pentru membri

Primii pasi in agricultura ecologica

Intrarea oficiala in agricultura ecologica presupune in afara de mult curaj, pasiune, cunostinte de specialitate si depasirea unor bariere generate de slaba comunicare in acest domeniu. Si noi la randul nostru am cautat informatiile necesare incadrarii in agricultura ecologica si am fost foarte dezamagiti ca certificatorii refuza sa faca consultanta sub penalitatea  legislatiei. Informatii disparate exista la directiile agricole, la ministerul agriculturii, la universitatile de profil  si desigur la conferinte si intalniri de specialitate. Credem insa, ca cele mai eficiente informatii se pot obtine de la cei care au pasit deja pe acest drum si au acumulat o experienta pe care sunt dispusi sa o impartaseasca.

O mana de ajutor in cautarea finantarii

Si pentru noi este o prioritate si ca urmare suntem la curent cu toate oportunitatile existente fie ca vorbim de proiecte europene, de granturi SEE, norvegiene, elevetiene programe nationale sau credite bancare.

Contabilitatea agricola

Contabilitatea agricola are particularitati care necesita un specialist pe acest domeniu. Noi va ajutam sa adoptati solutiile pe care noi le-am verificat deja si au devenit modele de buna practica.

Marketing si vanzari

Am aflat inaintea ta ca si in agricultura ecologica cel mai dificil este sa vinzi profitabil nu sa produci. Este de fapt si principalul motiv care a creat BioNEst Cluster. Suntem deopotriva interesati de piata locala si de cea internationala si prin sinergia asocierii am acumulat o experienta pozitiva.

Acces la tehnologii noi si cercetare aplicata

  • Agricultura 4.0 – Monitorizarea culturilor agricole satelitar sau prin drone si senzori terestri.
  • Sporirea rezervei de humus in sol – prin utilizarea probioticelor si a vermiculturii.

Unirea face puterea

Impartasim convingerea ca avem mai multe motive sa ne uneasca decat sa ne dezbine si ca urmare impreuna gasim solutii mai bune, ne sprijinim unii pe altii si progresam catre un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi.